6 krokov ako si dať piercing

6 krokov ako si dať piercing

1. AKÝ PIERCING CHCEM A KAM

Na začiatku je veľmi dôležité zvážiť typ a umiestnenie piercingu. Rozmyslite si, či si dáte piercing do ucha práve na stranu, na ktorej spíte, alebo či chcete piercing do nosa, ak máte slabšiu imunitu a často si fúkate nos, alebo či náhodou nemáte prácu, alebo školu, v ktorej viete, že si piercing na určitých miestach nemôžete dovoliť. Takýto piercing sa v procese hojenia rozhodne nedá len tak vyberať.

Určite nie je vhodné dať si piercing, keď ste chorí, tehotné alebo naopak pravidelne športujete, potíte sa, alebo ste vystavení riziku poškodenia piercingu pádom, buchnutím, narazením. Taktiež skontrolujte svoj kalendár, či vám doktor nenaplánoval röntgen, alebo MRI práve pár dní po piercingu.

Ak plánujete dovolenku v najbližších dvoch mesiacoch, zvážte, či si nedať piercing až po cestách. Ak ste približne tri mesiace pred piercingom absolvovali operáciu, ktorá vyčerpala vaše telo, môžte rátať s tým, že sa piercing môže hojiť trochu dlhšie ako priemerná doba hojenia. Je to stále však stále individuálne a úplne v poriadku. Doprajte svojmu telu čas na dostatočnú regeneráciu. Tieto faktory môžu byť vážne rozhodujúce, ak chcete, aby sa piercing hodil správne, rýchlo a bezpečne.

Ak by ste potrebovali akúkoľvek situáciu so mnou prediskutovať, váhate, alebo si nieste rozhodnutím dať si piercing úplne istí, objednajte sa u mňa na konzultáciu pred piercingom.

2. KONZULTÁCIA

Na každý jeden piercing, kontrolu, výmenu alebo konzultáciu sa u mňa viete rezervovať online, prostredníctvom  objednávkového systému, (okrem ojedinelých piercingov, ktoré v ponuke nie sú- v takom prípade ma kontaktujte prostredníctvom emailu).

Na piercing sa snažte prísť vždy sami, maximálne s jednou psychickou oporou, alebo zákonným zástupcom v prípade nedovŕšenia 18 rokov, kvôli často obmedzenej kapacite štúdia. Ak chcete prísť na piercing s kamoškou, alebo kamoškami (maximálne 3), ktoré chcú tiež piercing v ten istý čas, napíšte mi prosím do poznámky v online rezervácii aké piercingy budeme robiť.

V prípade, že si prajete rezerváciu zrušiť, napíšte mi email, alebo zavolajte na moje tel. číslo. Cez víkendy pracujem len veľmi výnimočne.

Konzultáciu pred piercingom by som určite odporučila v prípade, ak s piercingom nemáte vopred žiadne skúsenosti, alebo si daným piercingom z rôznych dôvodov nie ste istí. Taktiež sa na konzultáciu rezervujte určite v prípade, ak plánujete piercing, ktorý je náročnejší na hojenie a starostlivosť – (cheek piercingy a náročnejšie piercingy tváre či netypické piercingy). Objednať sa online na konzultáciu.

3. OBJEDNANIE SA NA PIERCING
Na piercing sa viete objednať úplne jednoducho cez môj online objednávkový systém, alebo priamo po úspešnej konzultácii (ktorá samozrejme nie je často krát ani potrebná – všetko stále aj tak konzultujeme s vami na mieste). Na piercing prosím príďte oddýchnutí, napití, najedení, doneste si so sebou sladkú vodu, alebo čokoládovú tyčinku.

Na piercing sa rezervujte prosím mimo obdobia choroby, po operácii počkajte aspoň 3 mesiace, u žien je v poriadku prísť na piercing aj počas menštruácie, nie však v obdobím tehotenstva. Ak máte akékoľvek dodatočné otázky ozvite sa mi prostredníctvom emailu, alebo si otázky pripravte a opýtajte sa ma osobne v deň nášho termínu.

4. VYHOTOVENIE PIERCINGU

Na začiatočný piercing používam sterilný titánový šperk v striebornej farbe, ktorý je súčasťou ceny za službu. V prípade záujmu o iniciačný šperk podľa vlastnej predstavy mi určite napíšte email, preferujem však len šperky z titánu, anodizovaného titánu, zlata a nióbu. Tento šperk vieme objednať a na termín sa viete rezervovať po príchode objednávky, o ktorej vás budem informovať.Pri vyhotovení piercingu používam 100% sterilný materiál, piercingy robím kanylami a piercingovými ihlami – PIERCINGY NENASTREĽUJEM PIŠTOĽOU!!! Je to veľmi nebezpečné a vôbec to nie je správna metóda aplikácie šperku do tela! Vyhotovujem len piercingy, ktoré sú v súlade s anatómiou tela a pri iniciačnom piercingu aplikujem len šperky, ktoré sú pri začiatočnom piercingu vhodné podľa umiestnenia (neaplikujem krúžky na nostril piercingy, helix, lobe, ani do pery!!!)

5. ČISTENIE A STAROSTLIVOSŤ

Čistenie a starostlivosť o piercing je neoddeliteľnou súčasťou pri akomkoľvek piercingu. Prosím neberte starostlivosť na ľahkú váhu! Stále ide o kov, ktorý je v tele, ktoré na túto novú zmenu reaguje. Starostlivosť o piercing predstavuje 50% pri bezpečne vyhotovenom piercingu so sterilným bezpečným materiálom a správnym iniciačným šperkom.Počas hojenia môže byť viditeľne prítomný opuch, napnutá pokožka v okolí piercingu, mierne začervenanie a krvná plazma – tekutina žltobielej farby (nejde o hnis ani zápal, slúži na vytvorenie chrasty, pomáha piercing zahojiť).

Piercing treba čistiť ráno aj večer počas celej doby hojenia. Piercing nikdy nechytajte a buďte ohľaduplní a opatrní pri každodenných činnostiach.

Dať si piercing môže byť spočiatku obmedzujúca záležitosť (piercing je citlivý, náchylný na podráždenie), pri niektorých piercingoch je potrebné zmeniť pár návykov, no sú aj piercingy, pri ktorých je potrebné zmeniť zaužívaný životný štýl v zaujme správneho kľudného a bezpečného hojenia. Piercingy potrebujú byť stále v čo najväčšom kľude.

6. KONTROLA A SKRÁTENIE PIERCINGU

To, ako sa bude piercing časom hojiť, môže byť často veľmi individuálne z rôznych dôvodov (zdravotný stav, imunitný systém, správna starostlivosť, nesprávne zaobchádzanie s piercingom – tlak na piercing, chytanie piercingu, čistenie nevhodnými produktmi, príliš veľká dĺžka šperku). Preto sa prosím u mňa zastavte približne po 2-3 týždňoch na kontrolu vášho piercingu.Na začiatok používam sterilné šperky z titánu, vhodného materiálu pre iniciačné šperky, ktoré sú na začiatok trochu dlhšie kvôli bežnému opuchu, ku ktorému dochádza v prvých dňoch od čerstvého prepichnutia – piercing takúto dĺžku potrebuje, aby mal priestor aj v prípade opuchnutia. Tieto piercingové šperky treba prísť skrátiť kvôli bezpečnému hojeniu, keď sa opuch zmierni- približne po dvoch týždňoch až jedným mesiaci. To, že sa piercing dlhšiu dobu nevie zahojiť, môže byť aj kvôli príliš dlhému šperku, ktorý telu prekáža.

O autorovi

nara

Profesionálna piercerka a teterka pôsobiaca v Košiciach v štúdiu PRIESTOR spolu s ďalšími umelcami.

Napíšte komentár