Zahojený piercing

Zapálený piercing

Ak máš pocit, že je tvoj piercing zapálený nemusí tomu tak byť vždy.

V prvom rade netreba panikáriť.

Zápal je reverzibilný stav a je liečiteľný. Vo väčšine prípadov je piercing podráždený, alebo iritovaný, kedy je na dotyk citlivý, okolie je červené a opuchnuté, z piercingu vyteká krvná plazma, čo je v poriadku. To vzniká prevažne tlakom na piercing, zatiahnutím piercingu vlasmi, spaním na piercingu, alebo výberom nevhodného iniciačného šperku od iného piercera, (ak je aplikovaný nevhodný iniciačný šperk, treba ma urýchlene navštíviť a piercing vymeniť za vhodný piercingový šperk.).

Takýto piercing potrebuje 100%-ný kľudový režim, pravidelné čistenie so soľným roztokom ráno aj večer a v žiadnom prípade na piercingu nespať a nechytať ho.

TRI POTREBY KAŽDÉHO PIERCINGU:

1. Pravidelne čistiť piercing (odporúčam Easy Piercing, NeilMed) ráno aj večer

2. Kľud – piercing nechytať, neotáčať a neposúvať, na piercingu nespať

3. Sucho – piercing neprelepovať leukoplastom, nemastiť masťami, vyhnúť sa plávaniu, saunám a vírivkám

 

Známky zápalu piercingu

piercing je podráždený, horúci, červený a opuchnutý, veľmi citlivý a boľavý

 

Príčiny zápalu

Často je to zapríčinené nedostatočnou alebo nie dosť dobrou starostlivosťou, častým chytaním piercingu, zlým výberom aftercare produktov,  prenosom baktérií od druhého človeka, či zdržiavaním sa na mieste so zvýšeným rizikom prenosu baktérií, v nemocničnom prostredí alebo z mobilu pri telefonovaní v prípade piercingov ucha.

 

Riešenie

Každopádne, aj keď tvoj piercing preukazuje známky zápalu treba sa u mňa objednať na kontrolu piercingu a čím skôr prísť na najbližší voľný termín.

O autorovi

nara

Profesionálna piercerka a teterka pôsobiaca v Košiciach v štúdiu PRIESTOR spolu s ďalšími umelcami.

Komentár ( 1 )

Napíšte komentár